Lav en blanding af solsikkefrø, havregryn, hampefrø og knuste nødder. Hvis du vil lave det ekstra lækkert, så tilføj lidt rosiner.
Smelt kokosolie eller svinefedt i en gryde og hæld blandingen i, til det får en konsistens som lind grød. Der skal være flydende fedt til at holde sammen på frøblandingen.
Inden det stivner, hældes blandingen i beholdere. Du kan bruge eller genbruge kokosnødskaller med snor i til ophæng, sjove, gamle kopper med hank, eller store kogler med snor bundet i, der fyldes op med fedt og frø. Man kan også bruge engangsbægre, hvor der laves et ophæng ved at binde en snor til en lille pind, der placeres i bunden af bægeret. Sørg for at snoren ligger cirka i midten af fyldet og stikker godt op foroven, så ”fedtkuglen” kan hænges op efterfølgende i et træ i haven. Stil det hele køligt. Når fedtkuglen i bægeret er stivnet, kan bægeret klippes op og kasseres. Kokosnøddeskaller, fyldte kopper og kogler hænges op som de er.