I supermarkederne kan man købe stort set de fleste frugter og grøntsager året rundt. Er de ikke i sæson i Danmark her om vinteren, transporteres de hertil fra varmere himmelstrøg. Men det er noget af en tam affære at sætte tænderne i et jordbær her midt om vinteren. Tomaterne smager heller ikke af sol og sommer.
Vil man bidrage til at reducere klimabelastningen fra transport af fødevarer fra andre lande, så kunne man starte med at sætte sig ind i, hvilke grønsager og frugt der er i sæson herhjemme i Danmark. Udvalget er faktisk stort, selvom det er vinter. Tilmed er årstidens frugt og grønt sprængfyldt med vitaminer og mineraler, og der kan laves en masse lækre retter med årstidens grønt.
Her er en opskrift med årstidens grøntsager, der tilmed kan laves over bål.
Følgende grøntsager og frugt er i sæson i Danmark i december måned:
- Æbler
- Rodfrugter (gulerod, pastinak, persillerod, selleri, rødbede, jordskok)
- Kål (Grønkål, rødkål, hvidkål, rosenkål, savoykål)
- Græskar (Hokkaido og andre græskartyper)
- Porrer, løg og hvidløg
- Salat
- Krydderurter (Persille, purløg, rosmarin og timian)