Inden du kaster dig ud i det store frøindkøb, er det en god idé at få et overblik over de frø, du allerede har. Nogle er måske for gamle og har mistet spireevnen.

Især er det relevant med frø fra planter, der har lang udviklingstid fra frø til fuld udvikling. Det er blandt andet blomsterfrø, som skal sås indenfor i vindueskarmen, og afgrøder såsom agurk, tomat, kål, selleri og porrer.

Du kan teste spireevnen ved at drysse lidt frø ud på en vatrondel, der er godt gennemfugtet. Læg den på en tallerken, som dækkes til med en pose, så fugtigheden er på næsten 100 procent. Stil den ved stuetemperatur. Efter få dage vil de fleste frø begynde at spire. Hvis kun få frø spirer, kan frøene være for gamle, og det kan betale sig at skaffe nye.

Bemærk, at nogle frø tager lidt længere tid om at spire, for eksempel chili og peberfrugter.

februar 12, 2020

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Birthe Nielsen

  marts 6, 2021

  Er interesseret i
  Alpine planter

  • Svar

   Helle Troelsen

   marts 7, 2021

   Kære Birthe

   Tak for din besked. Alpine planter er også spændende, og man skal jo have den rette jordbund for at dyrke dem, nemlig mager og gerne tørt og solrigt. Hvis du har et specifik spørgsmål eller anmodning i din besked, må du endelig sige til. Jeg kan ikke helt tolke, hvad du ønsker svar på:-)

   Mange hilsner fra Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.