Inden du kaster dig ud i det store frøindkøb, er det en god idé at få et overblik over de frø, du allerede har. Nogle er måske for gamle og har mistet spireevnen.

Især er det relevant med frø fra planter, der har lang udviklingstid fra frø til fuld udvikling. Det er blandt andet blomsterfrø, som skal sås indenfor i vindueskarmen, og afgrøder såsom agurk, tomat, kål, selleri og porrer.

Du kan teste spireevnen ved at drysse lidt frø ud på en vatrondel, der er godt gennemfugtet. Læg den på en tallerken, som dækkes til med en pose, så fugtigheden er på næsten 100 procent. Stil den ved stuetemperatur. Efter få dage vil de fleste frø begynde at spire. Hvis kun få frø spirer, kan frøene være for gamle, og det kan betale sig at skaffe nye.

Bemærk, at nogle frø tager lidt længere tid om at spire, for eksempel chili og peberfrugter.

februar 12, 2020

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    maj 14 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    maj 15 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.