Huskede du at sætte fuglekasser op i efteråret?

Date
feb, 09, 2020

Ellers kan det godt nås endnu, så fuglene kan se kassen an, inden ynglesæsonen starter i april måned. Egentlig kan man sætte fuglekasser op hele året, men det vil jo være godt, hvis et fuglepar, der leder efter et egnet ynglested, slår sig ned i din have.

Du kan være med til at øge bestanden af fugle i haven, der naturligt bygger rede i huler i gamle træer. Det gælder f.eks. spurve, mejser og musvitter. De opholder sig faktisk i fuglehusene om vinteren, hvor de sover og søger ly for vejr og vind.

Hvis der var nok gamle træer med huller i, så vil det ikke være nødvendigt med redekasser. Men i mange villakvarterer skal man kigge langt efter gamle træer. Andelen af gammel naturskov er efterhånden også begrænset i Danmark.

Her er lidt tip til placering:

  • Indgangshullet til redekassen skal pege mod nord/øst, for at der er den rette temperatur. Vender hullet mod syd/vest, så bliver der for hedt inde i kassen, og fuglene flytter ikke ind.
  • Du kan byde dem velkommen ved at lægge lidt mos eller hø i bunden af kassen. Det gør redekassen attraktiv.
  • Husk at placere redekassen i den rette højde på ca. 2 meter, og et sted, hvor katten og andre rovdyr ikke kan nå den.
februar 10, 2020

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.