(Denne artikel har været bragt i Jysk Fynske Mediers magasin Livsstil)

En stor grov jernring kan forvandles til den yndigste forårskrans. Den er rigtig fin at bruge, når der skal holdes fest, og man gerne vil byde gæsterne velkommen med noget kønt ved fordøren. Perlehyacinter er blikfanget i denne krans, men der kan også bruges andre løgplanter. Det er måske lidt synd at de bare hænger der med blottede rødder, men de holder sig alligevel fine i flere uger, og løgene kan genbruges i haven bagefter.

Til denne krans er brugt:

  • Stor grov jernring med en diameter på 40 cm. Kan købes hos Unikdesign
  • Tynd ståltråd til at vikle med
  • Grene fra Uægte Jasmin (Pibeved), hvor der sidder frøstande fra sidste år. Man kan også bruge andre grene med små frøstande eller nye knopper. Grenene skal kunne bøjes omkring kransen.
  • Skud fra krukkeplanten ”Vindheks”
  • Hvide perlehyacinter, hvis løg og rødder er renset for jord.

Jeg har valgt at lave en halvkrans, hvor kun den nederste del er bundet. Først vikles grene omkring jernringen. Husk at vikle dem fra centrum af den nederste del af ringen og op på begge sider af ringen, så grene i begge sider peger opad. De fastgøres med ståltråd. Dernæst lægges skud fra vindheks ind mellem grenene, så de dækker for jernringen, og danner en fin bund til perlehyacinterne.

Perlehyacinternes løg skylles grundigt, så der ikke sidder jord tilbage på løget. De placeres jævnt omkring og fastgøres med ståltråd, der bindes omkring løgets kant. Så ses ståltråden ikke så tydeligt.

Kransen holder sig bedst, hvis den hænger udenfor. Perlehyacinternes holdbarhed kan forlænges, hvis du regelmæssigt sprayer kransen med vand fra en vandforstøver.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.