Opskrift på pesto af ramsløg med ristede mandler

Date
mar, 13, 2020

Ramsløg breder sig fra hækken og ind i haven. De har snart invaderet et stort område i skovhaven, og jeg er selv skyld i det. For i den nærliggende skov hentede jeg for nogle år siden en stor klump ramsløg, som jeg tænkte kunne stå der i kanten af hækken, og ellers blive holdt nede, fordi vi høster af dem til madlavningen. Men vi kan ikke spise os igennem dem. Så skulle vi putte ramsløg i alt vores mad, og det ville være lidt kedeligt.

Men når den begynder at skyde med friske blade, så er der ikke noget så skønt som at lave en stor portion pesto af ramsløg. Den er stærk og krydret, og kan bl.a. spises på pizza, sammen med røgede fødevarer, i pasta og på tomatmadder.

Ingredienser:

2 spsk. ristede mandler

En håndfuld friskplukkede ramsløg

50 g revet parmesan

3 spsk. olivenolie

Lidt citronsaft

Salt

Mandlerne ristes hele på en tør pande, til de tager lidt farve. Ramsløg skylles grundigt. Mandler, ramsløg, revet parmesan og olivenolie kommes i en minihakker eller foodprocessor og blendes til den har en cremet konsistens. Til sidst smages den til med salt og lidt citronsaft.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.