Ramsløg breder sig fra hækken og ind i haven. De har snart invaderet et stort område i skovhaven, og jeg er selv skyld i det. For i den nærliggende skov hentede jeg for nogle år siden en stor klump ramsløg, som jeg tænkte kunne stå der i kanten af hækken, og ellers blive holdt nede, fordi vi høster af dem til madlavningen. Men vi kan ikke spise os igennem dem. Så skulle vi putte ramsløg i alt vores mad, og det ville være lidt kedeligt.

Men når den begynder at skyde med friske blade, så er der ikke noget så skønt som at lave en stor portion pesto af ramsløg. Den er stærk og krydret, og kan bl.a. spises på pizza, sammen med røgede fødevarer, i pasta og på tomatmadder.
Ingredienser:
2 spsk. ristede mandler
En håndfuld friskplukkede ramsløg
50 g revet parmesan
3 spsk. olivenolie
Lidt citronsaft
Salt
Mandlerne ristes hele på en tør pande, til de tager lidt farve. Ramsløg skylles grundigt. Mandler, ramsløg, revet parmesan og olivenolie kommes i en minihakker eller foodprocessor og blendes til den har en cremet konsistens. Til sidst smages den til med salt og lidt citronsaft.