Martsvioler vokser i både haver, i skoven og langs marker og engdrag. Så det er med at gå en tur ud og lede efter dem. Pluk rigeligt af blomsterhovederne med hjem og til fremstilling af kandiserede violer.
Dette skal du bruge:
2 dl. Blomsterhoveder af martsviol
Æggehvide fra 1 æg
2 spsk. flormelis
Sådan gør du:
Æggehviden piske luftig, men knap så stiv, at du kan vende skålen på hovedet, uden at den falder ud.
Strø flormelis ud på bagepapir.
Dyp hvert blomsterhoved i æggehvide og dernæst i flormelis, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad violerne tørre i oven ved 50 grader i ca. 1 ½ time. Du skal lade ovndøren stå lidt åben, mens de tørrer dem.
De kandiserede violer kan gemmes i lag med madpapir i mellem i en kagedåse eller anden beholder med låg. De bruges til pynt på kager, konfekt eller is.