Opskrift på kandiserede violer

Date
mar, 30, 2020

Martsvioler vokser i både haver, i skoven og langs marker og engdrag. Så det er med at gå en tur ud og lede efter dem. Pluk rigeligt af blomsterhovederne med hjem og til fremstilling af kandiserede violer.

Dette skal du bruge:

2 dl. Blomsterhoveder af martsviol

Æggehvide fra 1 æg

2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

Æggehviden piske luftig, men knap så stiv, at du kan vende skålen på hovedet, uden at den falder ud.

Strø flormelis ud på bagepapir.

Dyp hvert blomsterhoved i æggehvide og dernæst i flormelis, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad violerne tørre i oven ved 50 grader i ca. 1 ½ time. Du skal lade ovndøren stå lidt åben, mens de tørrer dem.

De kandiserede violer kan gemmes i lag med madpapir i mellem i en kagedåse eller anden beholder med låg. De bruges til pynt på kager, konfekt eller is.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.