I næste uge er det påske, og jeg hygger mig med at pynte op, som jeg i øvrigt gør til alle højtider.  Som regel har vi huset fyldt med gæster til påskefrokoster, hvor bordet pyntes med påskedekorationer, årstidens blomster og dekorerede æg. I år er her kun min mand og jeg, der skal have fornøjelsen af påskepynten og hinandens selskab, for vi har isoleret os herhjemme, som så mange andre mennesker på kloden.

I år har vejret været så fint, at jeg har siddet ved havebordet på terrassen og har rodet og regeret med jord, pustede æg, blomsterløg og hornvioler, birkegrene, gamle potter og nyspiret karse. Når først jeg går i gang, så flyver det med jord og materialer om ørerne på mig, for jeg glemmer tid og sted.

Resultaterne bliver ikke altid som jeg forestiller mig, men det er jo også processen der tæller.

Der rodes og regeres på terrassen, når der kreeres den ene dekoration efter den anden, med blandet resultat.
I år er jeg gået lidt amok i blå æg. Her har de fået et løg af perlehyacinter stukket ned i. Jeg har puttet lidt tørt hø ned omkring, for at holde løget på plads. I bunden af ægget er der stukket et hul, hvorigennem jeg har trukket fiskesnører bundet til en lille pind for at holde den fast. Det er vores høne ”Mumle” der lægger fine blå æg.
Det er så tydeligt, at jeg i år har haft en tilbøjelighed til at pynte op med lysegule og lyseblå farver. I denne aflange glasbeholder har jeg plantet yndige lyseblå hornvioler sammen med lyseblå perlehyacinter. Vagtelæg er lagt mellem planterne, og giver en fornemmelse af, at det er påske.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.