Opskrift på grøn minestrone med brændenælder

Date
apr, 13, 2020

(Denne opskrift er lavet af Pernille Hoffmann Køppen fra Backyardstories.dk og har været bragt i Jydsk Fynske mediers magasin “Livsstil”)

En grøn minestrone smager altid lækkert. Den er nem at lave, og man kan variere den i det uendelige. Derfor er minestrone også én af Pernilles favoritretter at lave over bål. Bålmad skal ifølge hende være nemt og velsmagende.

I denne opskrift er der brugt brændenælder som et forårsindslag, da de nye friske skud har en lækker mild og sprød konsistens, og så er det hyggeligt at gå og klippe de første fine skud. Husk i øvrigt at have handsker på, for ellers brænder man fingrene på brændenælderne. Men når man begynder at tilberede brændenælder, så forsvinder dens brændende effekt.

Som tilbehør til denne ret kan man bage hvidløgsbrød lavet på ramsløg fra skoven. Læs opskriften her https://troensehaven.dk/2020/04/13/opskrift-pa-ramslogsbrod-bagt-over-bal/

 

Til 4 personer skal du bruge:

• 1 porre

• 1 løg

• 1 solo hvidløg

• 1 lille squash

• 1 håndfuld grønne bønner

• 1 kop ærter

• 1 kop macaroni

• og en god portion brændenældetoppe

• Peber, hønseboullion og fiskesauce

• Smør til stegning

• ca. 1,5 liter vand

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde over et godt bål. Jeg bruger med vilje smør i stedet for olie, da det er med til at give suppen fylde. Lad løg og hvidløg stege i smørret til de er klare. Tilsæt porre, bønner, squash og bouillon og lad det koge i ca. 10 min. Tilsæt derefter ærter, brændenælder og makaroni og lad det koge i yderligere 5 min til makaronien er al dente. Hvis det koger for længe, bliver makaronien slatten og suppen bliver overordnet trist i farven. Smag til med fiskesauce og peber. Du kan selvfølgelig også bruge salt, hvis ikke du har fiskesauce, men jeg synes bare at suppen bliver mere rund og fyldig, hvis man salter med fiskesauce.

Her kan du læse Pernilles tips til udstyr til at lave mad over bål https://backyardstories.dk/udstyr-til-mad-over-bal-hvad-har-du-brug-for/

Læs artikel om at det er blevet trendy med bål i haven https://troensehaven.dk/2020/04/13/det-er-en-trend-med-bal-i-haven/

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.