Opskrift på ramsløgsbrød bagt over bål

Date
apr, 13, 2020

(Denne opskrift er lavet af Pernille Hoffmann Køppen fra Backyardstories.dk. Opskriften har været bragt i Jysk Fynske mediers magasin “Livsstil”)

Mange vil måske tænke, at man ikke kan bage godt brød over bål. Man kan jo i princippet lave alt over bål, men denne opskrift på brød er særlig velegnet. Disse små brød smager hen ad hvidløgsbrød og er bagt som snegle med ramsløgspesto og parmesan. De smager forrygende, og kan spises som tilbehør til minestronen.

Man kan bruge en muffin-pande af støbejern til at bage brødene i. Muffinpanden er velegnet til at bage alle mulige forskellige typer brød og kager over bål, eller stege æg eller bage små minipandekager.

Har man ikke en muffinpande, kan man såmænd bare bruge en gammel æbleskivepande i jern, blot den ikke har håndtag af plastic. På Pernille Hoffmann Køppens hjemmeside kan du læse mere om udstyr til mad over bål https://backyardstories.dk/udstyr-til-mad-over-bal-hvad-har-du-brug-for/

Disse lækre brød er gode som tilbehør til Grøn minestrone lavet med brændenælder, se opskriften her https://troensehaven.dk/2020/04/13/opskrift-pa-gron-minestrone-med-braendenaelder/

Til dejen skal du bruge:

• Hvedemel

• 20 gr gær

• 3 dl lunkent vand

• 1 tsk groft salt

 Til fyldet skal du bruge:

• En god håndfuld friske ramsløgsblade

• Solsikkeolie

• Salt og peber

• Revet parmesan

Sådan forbereder du dejen

Hæld lunkent vand i en skål og opløs gær og salt heri. Tilsæt melet lidt ad gangen. Vær tålmodig når du ælter dejen og brug gerne 10-15 minutter på at ælte. Det kan både ses og smages på dejen, hvis man har haft for travlt, så bliver den nemlig mere kompakt. Tilføj mel indtil dejen slipper bordet, men stadig er blød og smidig uden at klistre. Sæt den til at hæve i min 2 timer. Laver du dejen flere timer i forvejen, kan du starte med at lade den hvile i køleskab. Tag dejen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet cirka en time, inden du skal bruge den.

Sådan laver du fyldet

Hak ramsløg groft og kom det i en blender. Tilsæt solsikkeolie, salt, peber til ramsløgene og blend det til en grødet masse.

Sådan laves brødene

Hæld dejen ud på køkkenbordet og rul den ud til den har en størrelse af en almindelige bradepande. Smør ramsløgspestoen ud så den dækker hele dejens overflade. Riv parmesanosten og fordel også den på hele dejen. Rul dejen til en pølse på den lange led. Skær dejen ud i stykker i en størrelse på cirka 4 cm i bredden. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hvile i cirka en halv time mens du gør bålet klar.

Sådan bages brødene

Når du har et godt bål med masser af gløder, sættes muffinpanden over ved enten at hænge den fra en trefod eller sætte den på en rist. Her kan du bruge en grillrist. Afstanden til gløderne skal være cirka 20 cm. Lad panden stå over bålet et par minutter og blive varm. Tilsæt en lille smule smør (cirka 1/4 tsk) og lidt solsikkeolie for at undgå at smørret brænder på. Når smørret er bruset af, puttes der et brød i hver kop. Lad brødene bage til de er gyldne på stegesiden. Med en lille spids pind eller en gaffel vender du brødene – det minder om måden man vender æbleskiver – og lader dem bage på den anden side. Bagetiden afhænger meget af, hvor varm panden er, men brødene skal have godt og vel 5 minutter på hver side. Hvis du synes det går for stærkt, så tag panden af bålet og lad den køle lidt af.

Har du ikke har mod på både at bage brød og lave minestrone over bål, så kan de naturligvis også bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.  

Læs her artiklen om, at det er blevet trendy at have bål i haven https://troensehaven.dk/2020/04/13/det-er-en-trend-med-bal-i-haven/

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.