Er det en god idé at forspire sine georginer?

Date
apr, 19, 2020

Jeg får rigtig mange henvendelser vedrørende mit meget store georginebed, der blomstrer så overdådigt fra juli til frost. Flere har spurgt, om jeg forspirer dem for at få en tidligere blomstring.

Jeg har cirka 100 georgineknolde, der skal ud i bedet i starten af maj, når faren for nattefrost er ovre. Lige nu ligger de i trækasser i et lunt udhus, og er begyndt at sende spirer op.

Det vil være noget af en pladskrævende opgave at lægge dem til forspiring i potter eller kasser med jord, for at få en tidligere blomstring.  Jeg har aldrig testet af, hvor stort et forspring de i realiteten får. Jeg er egentlig også ligeglad, for der er så mange andre smukke sommerblomster, der pryder både bedene og vaserne i juni og juli måned. Flere af mine georginer blomstrer faktisk allerede i juli måned, efter at de er kommet i jorden i starten af maj. Det gælder f.eks. en orange pom pom og den næsten sorte dahlia sort ”Dekorativ” med navnet ”Arabian night”.

Hvis nogle af mine knolde virker noget indtørrede når de skal lægges i jorden, putter jeg dem i en balje vand et par timer, så de kan suge væde til sig. Så har jeg en idé om, at de hurtigere får etableret sig og begynder at spire.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.