Jeg fik en hilsen fra en meget bekymret dame, der sidste år købte et stort, flot figentræ. Det plantede hun i en stor plantekumme på sin sydvendte altan, hvor den står lunt og godt beskyttet. I vinterperioden har hun haft en glasafskærmning rullet for, så figentræet nærmest har haft et klima som i et koldt drivhus. 

Men nu er fignerne på træet blevet mørke og falder af. Fignerne blev dannet i løbet af efteråret, og hun havde ellers glædet sig til at kunne høste tidlige figner i år. Så nu er hun bekymret for, om figentræet er ved at dø.

Det er helt normalt, at figentræet danner figner i efteråret. Der er nogle, der når at blive store, men det danner også små figner i ærtestørrelse. De store figner udvikler sig normalt ikke til modne frugter, men tørrer og falder af. De små ærtestore figner vokser sig derimod til store saftige frugter, der er klar til høst i sensommeren.

Jeg tror derfor ikke, at dit figentræ er ved at dø. Det plejer at vare lidt længe, før figentræets blade springer ud. Du kan tjekke, om det er levende ved at kradse forsigtigt med en negl på træets bark. Er det spændstigt og lysegrønt under barken, så er figentræet sprællevende.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.