Bæredygtig vanding af roser

Date
apr, 27, 2020

Selv om vi har haft mange uger uden vand, så er der stadig væde dernede i jorden, særligt hvis man har en lerjord, der holder på vandet. I overfladen ser den tør ud, og hos mig er den flere steder begyndt at slå små revner. Jeg holder nu igen med vandingen. Dog er der enkelte undtagelser, og det er roserne. De må på intet tidspunkt mangle vand. Særlig vigtigt vil det også være, hvis man bor et sted med sandet jord, for her er faren for udtørring meget større.

Her er en nem, bæredygtig og effektiv måde at sikre, at vandet langsomt siver dybt ned i jorden til rosens rødder. Sjatvander man med en vandslange, tager det tid fra andre gøremål i haven, og vandet vil i stedet fordele sig i overfladen og ikke nå ned til rosens rødder.

Bor to små huller nederst på siden af en murerspand og stil den for foden af rosen med hullerne vendt ind mod basis af rosen. Fyld vand i spanden. Efter ca. 15-20 minutter er spanden tømt, og den kan flyttes til den næste rose.

Jeg har 4 spande i gang på samme tid, og det sparer mig for tid og vandspild.

I tørre perioder vander jeg på denne måde ca. hver 14. dag.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.