Rabarbertærte med pecan-nødder

Date
apr, 27, 2020

Nu er det rabarbertid, og derfor bager jeg altid denne rabarbertærte, der bygger på en gammel klassisk opskrift. Jeg kan godt lide at forny og prøve andre ingredienser i nye sammensætninger. Denne gang har jeg tilført rabarbertærten pecan-nødder. Det viste sig at være en rigtig lækker kombination.

Jeg er sådan indrettet, at jeg helst skal have noget crunchy, i den mad jeg spiser, jo mere jo bedre. Nødder i alle afskygninger puttes derfor ofte i kager.

Mørdej:

150 g koldt smør

200 g hvedemel

75 g flormelis

1 æg

Hak smørret i mel og flormelis. Kom ægget i og saml dejen hurtigt. Pak den i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 2 timer i køleskab,

Fyld:

1 bundt rabarber (Ca. 500 gram)

1 god håndfuld pecan-nødder

150 g sukker

1 stor tsk. vaniljesukker

Rens rabarberne og snit dem i 4 cm lange stykker. Put dem i en skål og hæld sukker og vaniljesukker over, så det trækker i et par timer.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader.

Smør en tærteform grundigt med smør.

Rul dejen ud og beklæd formen hermed. Fordel rabarbersnitterne over dejen og læg pecan-nødder ovenpå. Smuldr resten af dejen af mørdejen over, hvis der er lidt i overskud.

Drys med lidt sukker og bag tærten i ca. 35 minutter. 

Drys flormelis over lige inden serveringen og spis flødeskum eller cremefraiche til.

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Annette

  april 28, 2020

  Hej Helle
  Jeg synes vældig godt om dine blogindlæg, og ikke mindst dine smukke og inspirerende billeder.
  Men jeg har det problem, at noget af teksten i dine indlæg er dækket af nogle af dine foto’s.Jeg ser dine blogindlæg på min ipad.
  Er det med vilje, at man ikke skal have hele opskriften på din rabarbertærte?
  Hilsen
  Annette

  • Svar

   Helle Troelsen

   april 28, 2020

   Kære Annette
   Tusind tak skal du have. Nej det er bestemt ikke meningen, at du ikke skal kunne se hele opskriften. Jeg har ikke hørt om problemet før, og har derfor selv lige tjekket med min egen Ipad. Her er der slet ingen problemer. Det står fint som det skal. Måske er det opsætningen på din egen Ipad der forkludrer lidt i det. Så jeg ved ikke hvordan jeg kan hjælpe dig.
   Held og lykke med det:-)

   Mange hilsner fra Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.