Det er med at tage sommerens glæder på forskud, når der skal produceres likør til lækre cocktails på terrassen. Denne likør, brygget på rabarber, er uovertruffen at drikke ren med knust is, eller som smagsgiver til forskellige drinks, hvor den f.eks. blandes med rom og lime til en lækker Rabarber-Daiquiri, eller i en sommerpunch med prosecco og danskvand med brus. Likøren skal allerede sættes over nu, for den skal trække i tre uger, før den er helt klar til brug. Og så er det jo sommer.
Det skal du bruge:
400 g rabarber
400 g sukker
½ liter vodka eller klar Brøndum-snaps
½ vaniljestang
Sådan gør du:
Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Put dem i et stort patentglas, der kan rumme 1 ½ liter.
Drys sukkeret ned oveni rabarberne, tilsæt vaniljestang og hæld derefter vodka eller klar Brøndum-snaps over. Luk låget og ryst det hele godt.
Stil glasset et mørkt sted ved stuetemperatur, og lad likøren trække i 3 uger. Ryst glasset et par gange om dagen, så sukkeret fordeles og opløses.
Når den har trukket længe nok, skal rabarberne sies fra. Læg et klæde i en si, og filtrer likøren, så den bliver fin og klar. Den får den smukkeste rosa farve.
Hæld likøren i en smuk flaske, der nok hurtigt bliver tømt.
Serveringsforslag
Rabarberlikør ”On the rocks”
Denne drink skal serveres iskold. Lav først nogle isterninger af rabarber. Skær passende skiver af stænglen og læg dem i fryseren til de er stivfrosne. Stil likøren på køl og læg små cocktailglas i fryseren. Lige før servering tages glassene ud af fryseren og fyldes med frosne rabarberterninger. Hæld likøren over og pres lidt limesaft i. Pynt med en limebåd og en myntekvist på toppen.
Rabarberpunch
Fyld et glas med isterninger og tilsæt saft fra ½ limefrugt. Hæld 6 centiliter rabarberlikør i og fyld op med danskvand. Pynt med en rabarberstav stukket i glasset og en skive lime på kanten af glasset.
Rabarber Daiquiri
Anvend en shaker og fyld den med isterninger. Tilsæt 60 ml. hvid rom, 20 ml. friskpresset limesaft og 20 ml. hjemmelavet rabarberlikør. Shake løs og server drinken i iskolde cocktailglas. Sørg for at isterningerne ikke kommer med. Pynt med en strimmel af rabarber. Når rabarberstænglen skæres til strimler med en kartoffelskræller, kommer der en dekorativ rabarberspiral ud af det, der er så fin at bruge som pynt i drinks.
Rabarberbobler
Fyld et champagneglas med en kølig, tør champagne eller cremant og tilsæt 4 cl. rabarberlikør. Server den som en frisk velkomstdrink.
Velbekomme.