Jeg bryder mig ikke om, når noget går til spilde. Det gælder også alle småplanterne, der har sået sig selv i køkkenhaven, og som jeg luger væk, fordi der skal gøres plads til nyt. Mange af dem er krydderurter, der jo kan spises i lækre retter.

Forleden samlede jeg en pæn portion dild, kørvel og koriander, samt friske duske fra den bredbladede persille.  Jeg plejer at bruge krydderurterne i tabbouleh, men kom i tanke om en ret, som vi ofte spiste, da mine børn var små. Det er en gammel opskrift på asparges vinaigrette fra midten af 90érne. Jeg husker ikke, hvor den stammer fra, men den er skrevet ned på et efterhånden fedtet stykke ternet papir, hvilket vidner om, at opskriften er godt brugt. Den blev tilberedt på et tidspunkt, hvor vi ikke vidste, hvad vi skulle stille op med alle de asparges vi havde i haven, og alle de æg vores 25 høns lagde.

Nu hives den frem igen og pudses lidt af, for fornyelse skal der jo til.

Til 4 personer:

Ca. 400 g grønne asparges

4 hårdkogte æg

2 hakkede forårsløg med den grønne stilk

2 spsk kapers

1 lille bdt kørvel

1 lille bdt dild

1 lille bdt bredbladet persille

1 lille bdt frisk koriander (Kan udelades, hvis ikke man kan lide denne smag)

1 lille bdt frisk estragon

2 spsk hvidvinseddike

1 dl. god olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Aspargesene dampes i en gryde i 1 minut, så de stadig er faste i konsistensen. Køl dem straks ned under rindende, koldt vand, så de bevarer sprødheden. Hak de afkølede kogte æg og krydderurterne. Rør olien med eddike, kapers, forårsløg, salt og peber. Vend de snittede krydderurter og de hakkede æg i olien. Arranger de hele asparges på et fad og hæld blandingen over, så de dækker enderne af aspargesene. Pynt med blomster fra purløg.

Server retten som en forret eller til frokost med et stykke godt brød til.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.