Sommeren byder som regel på mange weekendture og småferier væk fra haven. Min største bekymring, når jeg er væk i nogle dage, er, om mine mange krukkeplanter tørrer ud. Jeg kunne jo bare flytte dem alle til skyggefulde steder, men det er simpelthen et for stort arbejde med den mængde krukker, jeg har.

Vi har et lille lager af tomme plasticflasker, som jeg har lavet et hul i bunden af. Dem fylder jeg med vand, og stikker snuden på flasken i de krukker, hvis planter ikke må tørre ud. Så siver vandet lige så stille ud i den mængde, som jorden kan absorbere. Selv i en forlænget weekend med fuld skrald på solen, er krukkerne forsynede med vand.

De store flasker kommer i store potter, og de mindre flasker i små potter.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.