Ugens buket er plukket i grøftekantsbedet, der strækker sig tværs over indgangen til haven, og danner overgangen mellem omgivelserne og haven. Her i grøftekantsbedet er der plantet stauder og urter, der alle associerer til vilde planter, der vokser i enge og skovbryn.

Bedet har et meget vildt udtryk, og her tillades også, at planterne sår sig mellem hinanden. Blandt andet er lægebaldrian, sødskærm og engstorkenæb flittig til at så sig. Senere på sommeren dukker der også lyserøde mjødurt op hist og her. Her er farverne ikke koordineret for her er alt tilladt, blot planterne tilsammen giver en oplevelse af grøftekant.

Til buketten har jeg brugt:

Skærmplanten Grafia golaka

Slangeurt

Engstorkenæb

Staudesalvie

Gåseurt

Stjerneskærm

Bibernelle

Hvid violfrøstjerne

Lodden løvefod

Have knopurt

Hedemynte

Vilde løg

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.