Opskrift på rosengelé

Date
jun, 15, 2020

Roserne i Troensehaven er tidligt på færde i år. De står allerede i fuldt flor, og fylder haven med rosenduft.

Ved overgangen mellem prydhaven og frugthaven vokser en stor rosenbusk af sorten ”Rose de Rescht”. Det er den rosensort, som næsten altid anbefales til brug i madlavning f.eks. til gelé, saft, eddike og rosenvand. Den har en flot carminrød farve og en intens rosenduft, der både tilfører farve og smag til madlavningen.  

Jeg har valgt at lave en gelé, for jeg glemmer aldrig engang hvor jeg var på restaurant og fik serveret små sprøde pandekager med is og rosengelé. Prikken over i ét var, at pandekagerne var pyntet med rosenblade og ristede mandelsplitter. Mums hvor smagte det godt.

Det skal du bruge

1 liter sammenpressede rosenblade fra rosen ”Rose de Rescht”

1 liter vand

2 tsk citronsyre

750 g sukker

Geleringspulver

Sådan gør du

Brug rosenbladene fra en fuldt udsprungen rose. Det er kun de carminrøde kronblade der skal bruges, ikke stilke og blade.

Rosenbladene skylles og koges 15 min i vand sammen med citronsyre til farve og duft er trukket ud af rosenbladene.

Rosenbladene sies fra og rosenvandet blandes med geleringspulver i den mængde der angives på posen i forhold til mængde vand.

Det opvarmes til kogepunktet og koges i 1 minut, hvorefter sukkeret røres i. Geléen bringes igen i kog under omrøring og koges i 1 minut. Kogetiden beregnes fra tidspunktet, hvor det bobler.

Geléen skummes og fyldes på rengjorte, atamonskyllede glas med låg. 

Rose de recht

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.