Forbered allerede nu næste års kompost

Date
jun, 15, 2020

Er du heldig at have adgang til frisk hestemøg, så er det en rigtig god gødning til haven. Men møget bør ikke bruges i frisk tilstand, da det trækker kvælstof fra jorden i nedbrydningsfasen, i stedet for at tilsætte kvælstof til jorden. Derfor er det en god idé at kompostere gødningen i minimum ½ til 1 år, inden det bruges i haven.

Hvis der er meget strøelse i gødningen, så anbefaler jeg, at det komposterer i 1 år, så det bliver helt omsat til den fineste kompost. Den arbejdes ned i jordoverfladen et par uger før, der skal sås til næste forår.

Læg en presenning over møget så regnvand ikke skyller næringsstofferne ud i grundvandet.

Husk at stikke komposten om i efteråret, og tilsæt visne blade. Det giver komposten en god løs struktur.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.