Hyldeblomstsaft med solbærblade

Date
jun, 23, 2020

Det er hyldeblomsttid. Det kaldte mine børn det, når hyldeblomsterne duftede i hegnet. Hyldeblomstsaft er favoritten hos både store og små mennesker i vores familie.

Min søster gav mig engang et tip til en ny variant, hvor der tilsættes solbærblade til saften. Det giver en dejlig krydret smag af solbær.

De seneste år har man fået nye, rødbladede sorter af hyld på markedet. Jeg har plantet hylden ”Black Lace” i min have. Den har så smukke mørke fligede blade og rosa blomsterskærme. Når de bruges i saften, får den farve som rosévin.

Det skal du bruge til saften:

40 skærme hyldeblomster

30 blade fra solbærbusken

2 kg sukker

2 liter vand

4 økologiske citroner med skal

4 tsk citronsyre

Sådan skal du gøre:

Klip de grovere stængler fra blomsterskærmene. Pluk bladene af solbærbusken og læg dem i en skål eller gryde, der kan rumme min. 4 liter.

Skær citronen i skiver og læg dem ned mellem skærme og blade. Hæld citronsyren over.

Kog sukkeret med vand til en sukkerlage og hæld det kogende hen over.

Lad det køle af og stil det derefter i køleskabet i ca. 4 dage. Derefter sis saften, som hældes på plasticflasker og lægges på frost. Man kan evt. tilsætte atamon og hælde det på skoldede flasker, så de kan gemmes ved stuetemperatur.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.