To steder i min køkkenhave har jeg sået studenternelliker.  Dem har jeg haft i alle mine haver gennem mit voksenliv, og var den allerførste blomst jeg såede i min første have. Jeg forbinder studenternelliker med min mormor. Hun havde dem stående i lange rækker i sin køkkenhave, for som hun sagde; ”Man skal altid have dem i haven hvis nu at der kommer en forbi, som er lidt ked af det, og skal trøstes med et jordbær og en buket studenternelliker”. Hun kunne sige det på en måde, så det ramte lige i hjertet. For hun kunne se gennem en, når der var noget der nagede mig, da jeg var lille. 

Jeg kan huske, at hun kun havde hvide, rosa og røde sorter. Jeg har i mellemtiden fundet en meget smuk næsten sort type, der hedder ”Onyx”. Den har jeg plantet ud mellem stauderne i mit mørke, brændte og varme bed. Både blomster og blade er mørke og dramatiske i sit udtryk.

Jeg har valgt kun at have tre slags blomster i ugens buket. Dem voksede der så rigeligt af i min mormors have, så hun kunne lige så godt selv have bundet denne buket.

Til buketten er der brugt:

Studenternelliker i hvid, rosa, røde og næsten sorte farver

Lodden løvefod til at give et frisk pift til buketten

Halvfyldt Matrem der med sine små fine hvide blomster tilfører buketten lethed.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.