Ugens buket er holdt i varme, gyldne farver som sensommer-solens stråler, og mørke, purpur farver som skyggerne under havens træer. De to farver klæder hinanden så godt. Til at pifte buketten op og skabe en kontrast til den orange farve, har jeg tilført stålblåt til buketten fra den russiske mandstro. Den blomstrer så fint lige nu, og er en rigtig insektmagnet i haven.

Georginebedet er begyndt at få farver. Pudsigt nok, så er det de orange og mørke blomster, der er sprunget ud først. De gav inspiration til farvetemaet i buketten.

Det etårige fontænegræs har sået sig selv overalt i køkkenhaven. Den er endnu ikke sprunget ud med de florlette og transparente aks, men de svævende og spidse blade giver et udtryk, der associerer til spanske flamencodansere i farvestrålende kjoler med flæser.  Så derfor skal der være knald på farverne i denne buket.

Til buketten er brugt:

Georginer i orange og mørke, purpur farver

Stor evighedsblomst

Orange montbretia

Russisk mandstro

Orange morgenfruer

Floks – den mørke og småbladede ”Natural feelings”

Blade fra violfrøstjerne og asparges – for at tilføre buketten lethed

Fontænegræs

Grene med hyldebær fra rødbladet hyld ”Black lace”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.