Vild gulerod – god til tørrede buketter

Date
aug, 04, 2020

Lige nu kan man høste de smukkeste skærme fra vild gulerod, som man kan hænge til tørre til vinterens buketter. Derude i naturen er der lige nu så mange smukke vilde planter, der kan plukkes og puttes i vaser og flasker og pynte på bordet.

Men den allersmukkeste, synes jeg – er vild gulerod når blomsten er ved at afblomstre, og samler sig som en knytnæve i en næsten kuglerund frøstand. Kigger man tæt på den, så er den fyldt med små sammenfiltrede tråde fra de små stilke, der bærer hver sin blomst i skærmen. De små frø sidder ude på spidsen som små prikker. De falder let af, hvis ikke man sprayer frøstanden med hårlak, så snart den er tør. Så holder de godt fast.

Vild gulerod vokser i grøftekanter og på strandenge. Men også i min hæk i Troense. Hvor heldig kan man være?!

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.