Begynd at samle sammen til pindsvinens vinterhi

Date
sep, 01, 2020

I august og september beskærer vi vores frugtespalier. Bærbuskene får klippet de bær-bærende grene af, og der tyndes godt ud i de lange ranker på flere af de klatrende planter. Indimellem visner også nogle af grenene på de fritvoksende frugttræer, og efterhånden får vi samlet en masse kvas og smågrene sammen.

I stedet for at brænde det hele af, eller på anden vis skille sig af med det, samles det i en bunke nede bagerst i haven under hasselbuskene. Visne blade, der i den hede sensommer blæser af frugttræerne, rives sammen og lægges i lag mellem grenene og kvistene.

Her plejer pindsvinene nemlig at søge hen, når det bliver vinter. En luftig og tør kvasbunke er et ideelt sted for pindsvin, når det skal finde et lunt og tørt sted at sove sin vintersøvn.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    maj 20 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    maj 21 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.