Ugens buket bundet af tørketålende planter

Date
sep, 01, 2020

Det er jo en sand fornøjelse, når de tørketålende planter også tager sig godt ud i buketter, og får en størrelse, så de er til at arrangere i vaser. Jeg har udvalgt planter i rosa og lilla toner med et snert af lyst fra scabiosen.

Jeg bruger ofte aks fra græsser i buketter, for de giver liv og et fint, blødt udtryk. Jeg har i denne buket brugt aks fra lampepudsergræs ”Rubrum”, der ikke er hårdfør. Det planter jeg hvert år i krukker og bede for det har så smukt et mørkt løv og store haler af bløde aks. Løvet på dette prydgræs går igen i løvet og bærrene hos hylden ”Black Lace”.

Disse planter er brugt i buketten:

Jernurt ”Bampton” bruges i buketten som et florlet fyld.

Rødbladet hyld ”Black Lace”

Røllike ”Kirschkonigin”

Lampepudsergræs ”Rubrum”

Skabiose ”Scabiosa ochroleuca”

Kertepileurt ”Amethyst”

Kæmpejernurt

Jernurt ”Bampton”

Anisisop ”Blue fortune”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Workshop i havedesign

    august 15 @ 9:00 am - 4:00 pm
  2. Åben Have

    august 27 @ 12:00 pm - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.