September er sidste måned til beskæring af frugttræer, hvis man altså følger princippet om ”JAS-beskæring”, der dækker for de tre måneder J – Juli, A – august og S – september.

Her beskæres fersken, blomme og abrikostræerne. Men også æble- og pæretræerne i espalier, hvor de har sendt lange lodrette skud, der ikke vil bære frugt til næste år, men derimod laver uorden i espalier-formen. Espaliertræer bærer frugt på vandrette skud, så det er ret let at overskue, hvilke grene, der skal beskæres. Jeg afkorter de lange, lodrette skud til ca. 5 cm.   

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Workshop i havedesign

    august 15 @ 9:00 am - 4:00 pm
  2. Åben Have

    august 27 @ 12:00 pm - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.