Tidselkugler og russisk mandstro er nogle af de stauder, der er velegnede til tørring. De holder farven og formen længe efter, at de er blevet tørret, og de er flotte i buketter. Men bindes de i en krans, skal de ikke tørres først, for så vil stilkene knække og blomsterne let smuldre mellem fingrene på en. Derfor har jeg plukket blomsterne friske. 

Jeg har bundet en halvkrans, der kan hænges op både ude og inde. Den er tidløs, og ligner hverken noget fra jul eller påske.

Der er brugt en jernring, hvor jeg først har viklet afklip fra krukkeplanten ”Vindheks” fast med ståltråd. Vindheksen trængte alvorligt til en beskæring. Jeg bandt det fast fra siderne på jernringen og afsluttede i bunden. Det samme gjorde jeg, da jeg efterfølgende fastgjorde russisk mandstro og tidselkugler til kransen. Indimellem har jeg stukket små buketter af kæmpeverbena’ens lilla blomster.

Bunden af halvkransen blev afsluttet med grene fra eukalyptus og et enkelt blomsterhoved fra stor evighedsblomst. 

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.