Forleden, da min assistent og jeg spiste frokost, bemærkede hun, at krukken med kryddersalt var ved at være tom, og at det måske var på tide snart at få lavet lidt mere. Hun har særligt nydt kryddersaltet og spurgte mig, hvilke krydderurter, jeg havde brugt. Jeg gav en lang forklaring om, at det ikke dur at blande alt for mange urter sammen, for så bliver det noget rodet miks, sådan smagsmæssigt. Men det fik mig til at overveje en ny variant, som indeholder lidt andet end det vanlige. Det blev prøvesmagt i går af min familie – og godkendt. Så er jeg spændt på, om min assistent også kan lide det. Jeg har nemlig lavet en ekstra portion, så hun kan få et glas med hjem. Ellers kan kryddersalt jo holde i evigheder.
Ingredienser:
1 dl frisk timian
1 dl frisk rosmarin
½ dl frisk salvie
3 fed hvidløg
2 dl groft middelhavssalt
Fremgangsmåde:
Når man laver kryddersalt, skal der bruges den samme mængde krydderurter i forhold til saltmængden. I denne variant, hvor der er forholdsvis meget hvidløg, beregner jeg 3 fed til at fylde svarende til ½ dl. Og så kan man skrue op og ned for mængderne, alt efter hvor stor portion der skal laves.
Pluk krydderurterne og fjern de grove stilke, så der kun er blade og fine bløde kviste tilbage. Pil hvidløgsfeddene og blend det til en finthakket pasta i en minihakker eller foodprocessor.
Hæld derefter groft middelhavssalt i, og blend kortvarigt, så saltet stadig er groft, men er blevet mikset godt med krydderurterne. Det får en smuk grøn farve.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir, og tør saltet i ovnen ved 100 grader varmluft i en halv time. Det vendes et par gange.
Kryddersaltet afkøles og hældes på små glas eller i små lufttætte poser.