Ugens buket er tæt, kompakt og rund, lidt ligesom vasen. Jeg gik en tur i haven, der er i forfald på grund af efteråret, der sniger sig ind på os. Jeg faldt over nye friske blomster fra lodden løvefod, stjerneskærm og hortensia. Der dukkede også en matchende rose op i sart rosa farve som jeg plukkede til buketten sammen med frøstande fra høstanemoner og tidselkugler, der sætter små perler på toppen af buketten. Fylde blev skabt med hortensia i to farver.

Det er sjovt at kombinere blomster og frøstande der repræsenterer flere årstider i en buket. Jeg kunne også have sat en gren fra æbletræet med nyudsprungne æbleblomster i, for nogle gange spiller årstiden os et puds.

Til buketten er brugt:

To slags hortensia, en storblomstret bordeauxfarvet type og den småblomstrende syrenhortensia ”Ayesha”

Lodden løvefod

Stjerneskærm i to nuancer – rosa og bordeaux

Rosen ”Herkules”

Mørke blade fra hyld ”Black Lace”

Georgine ”Arabian night”

Frøstande fra høstanemone

Frøstande fra tidselkugle

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    juni 18 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    juni 19 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.