Ugens buket er tæt, kompakt og rund, lidt ligesom vasen. Jeg gik en tur i haven, der er i forfald på grund af efteråret, der sniger sig ind på os. Jeg faldt over nye friske blomster fra lodden løvefod, stjerneskærm og hortensia. Der dukkede også en matchende rose op i sart rosa farve som jeg plukkede til buketten sammen med frøstande fra høstanemoner og tidselkugler, der sætter små perler på toppen af buketten. Fylde blev skabt med hortensia i to farver.

Det er sjovt at kombinere blomster og frøstande der repræsenterer flere årstider i en buket. Jeg kunne også have sat en gren fra æbletræet med nyudsprungne æbleblomster i, for nogle gange spiller årstiden os et puds.

Til buketten er brugt:

To slags hortensia, en storblomstret bordeauxfarvet type og den småblomstrende syrenhortensia ”Ayesha”

Lodden løvefod

Stjerneskærm i to nuancer – rosa og bordeaux

Rosen ”Herkules”

Mørke blade fra hyld ”Black Lace”

Georgine ”Arabian night”

Frøstande fra høstanemone

Frøstande fra tidselkugle

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.