Vores æbletræer af sorten Belle de Boskoop leverer hvert år mange flere æbler, end vi selv kan nå at spise. Nogle af dem kører vi på mosteri, og får lavet til æblemost. Andre gemmer vi til vinteren, for de er meget holdbare. Vi kan have æbler helt til marts måned, så det kan blive til mange tærter, æbleflæsk og fyldte ænder til jul.

Men de fleste gemmer vi til fuglene. Inden de falder ned under et af efterårets stormvejr, plukker vi nogle kasser, for æblerne holder de bedre, når de ikke får stød. Når det er vinter og koldt, smider jeg hver morgen et par håndfulde ud på plænen.  Så kommer solsortene og fasanerne, men af og til lander flokke af sjaggere og silkehaler, for at guffe æbler i sig. Det er så smukt, når store flokke af smukke fugle slår sig ned i haven.

Æblerne opbevares under halvtaget med et par spejdertæpper over. Musene tager også for sig af retterne, for der er rigeligt til alle.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.