Efteråret gløder i gyldne farver fra løv, modne bær, æbler og så meget andet. Oktober er så varm og farvestrålende, at jeg måtte hente efteråret ned i en krans.

Jeg gik en tur i haven med min kurv og høstede små røde æbler, bær og hyben. Jeg kunne nemt få øje på de mest farvestrålende blade fra havens buske og træer. Frøstande fra montbretia og høstanemone kan jeg ikke få nok af til mine buketter og dekorationer. Jeg gik også en tur ned i skoven bagved haven, for her skifter farverne fra dag til dag. Det store ahorntræ smider i disse dage bladene, der er to-farvede. De skulle da med i kurven.

Måske holder kransen ikke så længe, måske smider den også løvet, når kulden og nattefrosten sniger sig ind på os.

Det har jeg brugt til kransen:

Blade fra ahorn, rød hyld, rødbladet japansk ahorn, blåbær samt koralbarklønnens skriggrønne blade.

Frugter og blade fra benved. Jeg huskede at vaske mine hænder grundigt, for frugten fra Benved er giftig.

Rønnebærklaser

Små hyben fra rosen Rosa Multiflora, også kaldet for ”Mariebær”

Små kviste med paradisæbler

Små indtørrede æbler fra Belle de Boskoop æbletræet

Frøstande fra montbretia og høstanemoner

Blomsterskærme fra mørk bordeaux hortensia

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.