Jeg har en god veninde, der er vild med stærk og krydret mad. Man skal have køkkenrullen klar, når hun serverer retter, for tårerne triller og næsen løber. Og så skal vi forberede os på, at vi kommer til at lugte af hvidløg de næste par dage. Lone, som hun hedder, er en rødhåret og powerfull kvinde. Hvis jeg skulle vælge en ret, der matcher Lones karakteristiske træk, så er det hendes lækre opskrift på krydret, stærk og gylden græskarsuppe.
Det skal du bruge til 4 personer
1 Hokkaido
2 rødløg
5 fed hvidløg
Chili efter smag og styrke
5 gulerødder
1 liter grøntsagsbouillon
Saft og skal af 1 økologisk citron
3 cm friskrevet ingefær
2 dl hvidvin
Olivenolie til stegning
Salt
1 dl. fløde
Hakket bredbladet persille
75 g. hakkede, ristede mandler
Stærk chorizopølse
Creme fraiche
Sådan gør du
Hokkaido skrælles og skæres i tern.
Løg og gulerødder hakkes groft og svitses sammen med hvidløg i olivenolie til de tager lidt farve. Hokkaido tilsættes og steges med i 5 minutter. Derefter hældes hvidvin i og lad det koge ind.
Tilsæt grøntsags bouillon, hakket chili, revet ingefær og citronsaft og skal.
Lad det koge i 45 min. under låg. Fløden tilsættes, suppen blendes og smages til med salt.
Mandlerne hakkes groft og ristes på en tør pande, til de har taget farve. Pas på at de ikke brænder på og bliver sorte.
Chorizopølsen skæres i tern og steges sprøde i lidt olivenolie.
Bredbladet persille skylles og hakkes groft.
Suppen serveres rygende varm med et drys ristede mandler, chorizopølse, frisk persille og en klat cremefraiche på toppen.