Læg blomstrende løgplanter i græsplænen

Date
okt, 18, 2020

I græsplænen under et af de gamle æbletræer lægger jeg i år en masse løg af mini-narcissen Minnow. Den er så fin, og den vil blande sig smukt med et tæppe af blå scilla. Under et andet æbletræ lægger jeg gule og lilla krokus.

Jeg har ventet på regn, og nu er jorden fugtig og løs nok til, at man kan bruge en plantepind til at bore hullerne til blomsterløgene. En tommelfingerregel er, at løgene skal lægges i en dybde svarende til 3 x løgets størrelse.

Jeg kaster tilfældigt løgene i det område, jeg vil have dem til at gro, og lægger dem lige der, hvor de lander. Så ser det tilfældigt og naturligt ud, når de blomstrer til foråret.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.