Blomsterløg af f.eks. narcisser og montbretia sætter små sideløg, der efter nogle år danner store klumper, som fylder i bedene og tager pladsen fra stauderne. I år havde montbretia helt overtaget to bede og havde kvalt flere storkenæb ”Rozanne”. De havde også invaderet rosernes plads og var på vej ind under træterrassen.

De har heller ikke givet så meget blomstring i år, så derfor har jeg gravet alle sammen op. Mange er kasseret, men flere er kommet tilbage i bedet igen. Den samme tur får et andet bed, hvor man næsten ikke kan komme til for pinseliljeløg.

Overskudsløgene foræres væk til højre og venstre.

Når jeg rydder bedene for blomsterløg, tilfører jeg jorden et godt lag kompost, for den er udmagret og har brug for ny næring.

Der bliver også overskud af løg til at lægge i krukkerne. Det er især narcisser og perlehyacinter, der jævnligt deles. Så lægger jeg dem i lag, narcisserne nederst og perlehyacinter øverst. Løgene skal lægges i en dybde svarende til 2 x løgets størrelse.

oktober 27, 2020

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.