I sidste øjeblik inden frosten tager georginerne

Date
okt, 25, 2020

Hver morgen i disse dage går jeg ud på græsset med bare tæer for at mærke, om frosten har været der i nat. For så klasker georginerne sammen, og så er det bal forbi. Mange steder i landet har frosten været der, men vi er endnu forskånede, for her er lunt, og vandet omkring Tåsinge varmer luften op.

Der ommøbleres i haven og plantes nyt. Noget af det jeg graver op, er endt i buketten sammen med georginer. Asters breder sig uhæmmet. Særligt den lilla, der dukker op alle vegne, selvom jeg mente at have været grundig sidste efterår med at fjerne alle udløberne. Den dukker op midt inde i påskeklokkerne og roserne, så det er svært at få dem helt væk. Nu er de rykket op, og puttet i en buket, for de er så utrolig fine som et let og luftigt fyld. Her holder de pænt længe.

Det gør georginerne tværtimod ikke. De kan ikke lide den store temperaturforskel på ude og inde, som der efterhånden er. Når de kommer ind i en lun stue, så hænger de hurtigt med hovederne. Men det holder mig dog ikke fra at plukke de smukkeste, jeg har med blomster og knopper. Der skal ikke spares på georginer i disse dage.

Til buketten er brugt:

Efterårsasters i lilla og hvide farver

Georginer i rosa og hvide farver – fyldte og enkeltblomstrende

Frøstande fra Tandstikkerurt – Ammi visnaga, der giver et dejligt råt modspil til det lyserøde

Honningurt

Fontænegræs

Sommerfloks

Rosa stjerneskærm

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.