Måske skyldes det at november indtil nu har været ualmindeligt lun, at indianermynten ”Kudus mandarin” har blomstret fra juni og til nu. Den har koralfarvede og orange blomster, der dufter skønt at mynte, når man nulrer den mellem sine fingre. Indianermynten dannede inspiration til ugens buket, hvor jeg gik på opdagelse i haven efter koralfarvede planter.

Et smukt træ er koralbarklønnen, hvis koralfarvede kviste og grene lyser op i haven gennem hele vinteren. Egentlig er det synd at plukke kviste fra dette træ, men et par stykker skulle med i buketten. Ved siden af slynger rosen William Morris sig højt op med et rosenstativ som støtte. Den er plantet lige der, fordi rosens midte nærmest er koralfarvet. Et smukt match.

I hegnet ud mod gaden blomstrer kaprifolien ”Goldflame”. Den har tragtformede kronblade, hvis midte er orange. Yderst er farven nærmest koralfarvet, når lyset skinner igennem kronbladene.

Det har jeg brugt i buketten

Indianermynte – Agastache ”Kudus mandarin”

Håret solhat – Rudbeckia hirta ”Sahara”

Sankthansurt – Sedum “Matrona” med smukke rødlige blomsterstilke

Rose – Rosa ”William Morris”og  ”A Shropshire Lad”

Skarlagen Tjørn – Crataegus intricata med smukke mørkerøde bær

Kaprifolie – Lonicera ”Goldflame”

Elefantgræs – Miscanthus sinensis ”Red Chief” med fine frøstande

Lærkegrene med lidt kogler på som fyld.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.