I dag er det første søndag i advent, og derfor er ugens buket en adventskrans lavet af naturmaterialer bundet omkring en halmkrans.

Jeg fiskede en dadelgren op af en kasse hos vores lokale blomsterhandler, og blev så forundret over hvor tung den er. Der er virkelig gods i dadler, så de har dannet inspiration til denne adventskrans. De umodne dadler har en lidt støvet blåliggrøn farve, der er fin sammen med blågran og bånd og lys i en tilsvarende nuance.

Resten af materialerne har jeg fundet i haven.

Til adventskransen er der brugt

Dadelgrene

Blågran

Blød ene

Hasselrakler af rød hassel

Hortensiablomster

4 lysholdere. Man kan i stedet bruge lys med spyd i bunden.

Sådan gør du

Pil de små kviste af dadelgrenen. Klip blågranen og blød ene i mindre stykker.

Riv hortensiablomsten fra hinanden, så der bliver små blomsterbuketter.

Klip hasselkvistene af en hasselbusk, så der er minimum 2 bundter rakler på hver kvist.

Ståltråd vikles omkring halmkransen. Hvis halmkransen har en flad side, så vend den opad. Det hjælper med at holde lys og lysholderne lige.

Lav små buketter af 3 forskellige slags materialer og bind dem fast. Skift mellem de 6 forskellige slags materialer og bind dem skiftevis fast, startende ved den yderste, nederste kant af kransen. Dernæst toppen af kransen, og til sidst den inderste, nederste kant. Dette giver en harmonisk krans med en systematisk fordeling af materialer.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.