Jeg blev vældig inspireret til denne dekoration, da jeg så et opslag på de sociale medier af en anderledes juledekoration kreeret af kreative Brede Havekiosk. Her var brugt tørrede blomster og andet, der lignede forår.

Mellem pigstenene på vores gårdsplads ligner det også forår, for her har mexikansk bakkestjerne sået sig og blomstrer fint med hvide bellislignende blomster. I græsplænen blomstrer de ”rigtige” bellis, og blandes dette med mos, aks fra prydgræsser og lidt silkefyr, så ligner buketten såmænd en frodig og lidt vild græsplæne. En yndig juledekoration lige efter min smag. Jeg er godt klar over, at den nok deler vandene.

Det har jeg brugt til dekorationen:

En patineret lerpotte

Pottemuld

Ler

Lyseholder i kobber

Stearinlys i en naturfarve

Mexikansk bakkestjerne (Erigeron karvinskianus)

Silkefyr

Frøstand fra fennikel

Aks fra hjertegræs og fontænegræs

Gren med lav

Blød ene

Mos, bellis og lidt græstørv fra græsplænen

Sådan gør jeg

Jeg fylder lerpotten næsten op med pottemuld og laver en fordybning i midten til en klump ler, der skal holde lysholderen fast. I pottemulden planter jeg mexikansk bakkestjerne og bellis. Jeg bruger en løglægger til at prikke huller som jeg fylder med silkefyr, blød ene og prydgræsser. Omkring lyseholderen stukket ned i leret lægger jeg en krans af mos med lidt græs fra plænen, og her fastgør jeg også grenen med lav.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.