Grønkålstærte med pancetta

Date
dec, 06, 2020

Jeg begynder normalt først at gøre kål på grønkålen, efter vi har haft frostvejr. I år lader det vente på sig. I denne uge sneg trætheden sig ind hos mig, sikkert på grund af de mørke, lange dage, og jeg tænkte, at en kraftig, vitaminrig ret kunne rette lidt op på det.

I køkkenhaven står grønkålsstokkene flotte og fristende, så jeg nappede en stok med ind i køkkenet for at tilberede en tærte med grønkål. Som ekstra smagsgiver har jeg tilsat den italienske specialitet pancetta som erstatning for bacon. Den er knap så salt, men har den lækre røgede smag, der klæder grønkål så godt.

Ingredienser til en tærte til 4 personer

Tærtedej:

100 g hvedemel
100 g rugmel
2 tsk salt
75 g smør
75 g cremefraiche

Fyld:

200 g pancetta i tern (Man kan også bruge bacon)
150 g grønkålsblade
4 æg
4 dl hytteost
100 g moden parmesan

½ tsk muskatnød
Salt og peber

Sådan gør du:

Dejen:

Dejen tilberedes først. Hvedemel og rugmel blandes sammen med salt. Smørret smuldres deri til det bliver grynet. Dejen samles hurtigt med cremefraiche og stilles på køl i 1/2 time.

Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Dæk dejen med tørrede bønner, så dejen holdes på plads, når den forbages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Bønnerne tages fra, inden fyldet hældes på. 

Fyldet:

Pancetta skæres i tern og ristes på en tør pande til det er gyldent og sprødt. Grønkålen snittes fint og sættes til side.

Æggene piskes og tilsættes hytteost. Moden parmesan rives fint og tilsættes. Æggemassen tilsættes lidt revet muskatnød og salt og peber. Dernæst blandes fintsnittet grønkål og ristet pancetta i.

Bag tærten ved 180° i yderligere 30 minutter.
Tærten serveres lun sammen med en rustik salat af fintrevet spidskål med ristede, salte mandler og en sennepsrørt olie/eddikedressing.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.