Miljøvenlig julebelysning

Date
dec, 06, 2020

En over-belyst grund kan næsten tage julestemningen fra en, når hus, træer, hække og andet er dækket til med lyskæder. Blot et lille lys i december-mørket skaber langt mere julestemning end en over-belyst grund. Og så sparer man endda på strømmen. Men det er selvfølgelig en smags sag.

Skal der være lys, så vælg lysdioder med de såkaldte LED-pærer. De bruger op til 80 procent mindre strøm end gamle lyskæder med glødepærer, og så holder de typisk 25 procent længere.

Man kan også sætte tænd-sluk ur på, så lyskæderne kun er tændt, når man er vågen og det er mørkt. Mange LED-lyskæder kan købes med indbygget timer.

Mange lyskæder er batteridrevne, hvilket er smart, hvis man ikke har en udendørs stikkontakt i nærheden. Men det er ikke så miljøvenligt, som hvis man bruger strøm direkte fra stikkontakten. Har man brug for batterier, så køb de genopladelige eller miljømærkede batterier med ”Svanen” eller ”Blomsten”.  Ingen udtjente batterier må ryge ud med dagrenovationen, men skal afleveres på genbrugsstationen eller i en pose på låget af skraldespanden.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.