Sådan holder du juledekorationen frisk

Date
dec, 20, 2020

Der er måske en grund til, at man ikke længere ser rødgran i handlen, hverken som pyntegrønt eller juletræer. De fås stadig som lille træ med rod i potte, for der er ikke noget så kønt som en klassisk rødgran. Men det er også det nåletræ, hvis nåle hurtigst drysser.

Skal man over i den helt anden grøft og vælge det nåletræ, der holder sig frisk længst, så er det nobilisgran. Det holder endda bedre end nordmannsgran. Så når du laver juledekorationer, og gerne vil have at stuen dufter af gran, så vælg nobilis.

Ellers følg disse tips:

Sæt grangrenene i vand i et par dage. Klip forinden et par cm af grenene, så klippefladen er frisk.

Man kan også vælge andre materialer til dekorationen, der holder sig pæne længere. Det er f.eks. hønsebens thuja, blød ene eller kristtorn. Andre materialer kan også bruges, f.eks. glaskugler, lærkegrene, fyr, grene med lav, mos og husløg. Vandmættet oasis kan bruges i stedet for ler, og det giver mange flere variationsmuligheder i dekorationsmaterialer. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Brug endelig friske blomster, mistelten, julestjerner, græsser, bærbærende grene og meget andet.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. Åben Have

    maj 20 @ 12:00 pm - 5:00 pm
  2. Åben Have

    maj 21 @ 10:00 am - 5:00 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.