Når frugttræerne står nøgne her om vinteren, er det nemt at få øje på de indtørrede frugter, de såkaldte ”mumier”. Det er frugter, der er angrebet af gul monilia, som er en svampesygdom, der angriber f.eks. æble-, kirsebær og blommetræer.

Gul monilia overvintrer som et svampe-mycelium i frugterne og vil sprede sig til næste år i forsommeren, hvis ikke de bliver fjernet. Svampesporerne vil angribe de nye frugter, når luften er fugtig, hvor de ledes rundt af vind og vejr.

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i juleferien, så er det ud med stigen og fjern alle mumierne. De må ikke lægges i komposten, men skal bortskaffes med dagrenovationen.

Her ses gul monilia på blommer og æbler
december 21, 2020

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.