Jeg er glad for mit lille lager af tørrede blomster, som jeg plukkede i haven i sommers og hængte til tørre i carporten. Det var netop hensigten at kunne tage lidt frem til buketter, når vinteren er mest trist og mørk.

Nogle blomster holder farver og former så flot, at der ikke er noget at sige til, at man kalder nogle af dem for evighedsblomster. Jeg dyrkede nemlig flere slags i køkkenhaven i sommers, og nu kan jeg rigtig se, hvilke jeg skal så igen i år.

Til disse to buketter har jeg valgt tørrede blomster i rosa nuancer som bundfarve suppleret med strågule toner i græsser og frøstande fra vilde planter og flerårige stauder.

Jeg har også valgt blomster med forskellige former, der tilfører liv og bevægelse til buketten. Her er skærme fra vild gulerod, røllike og stjerneskærm – spir fra russisk hindebæger og vild græs af ukendt art – fjer fra elefantgræs, kugler fra russisk mandstro og den strittende kaktusform hos stor evighedsblomst.

Det har jeg brugt i buketten:

Russisk hindebæger – et-årig  (Limonium suworowii)

Stor evighedsblomst – et-årig  (Helichrysum bracteatum)

Stjerneskærm – flerårig (Astrantia major ”Roma”)

Røllike – flerårig  (Achillea hybrid ”Anthea”)

Russisk mandstro – flerårig (Eryngium planum)

Elefantgræs – flerårig (Miscanthus sinensis ”Red chief”)

Vild gulerod

Vild græsart

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.