Få flere artiskokker i haven

Date
jan, 11, 2021

Artiskokker er en dekorativ plante i både pryd- og køkkenhaven. Man kan også spise de store kødfulde knopper, så det er værd at dyrke dem i haven.

For at få flere artiskokker, kan du både beskytte dem der allerede er i haven, så de vokser sig store og sætter endnu flere knopper. Eller du kan forspire flere artiskokker indenfor i vindueskarmen allerede her i januar måned. Lige nu er der nye frøkataloger på gaden, og der er mange spændende sorter at vælge imellem.

Grangrene fra juletræet kan bruges til at beskytte eksisterende artiskokker. De stikkes i jorden omkring basis på planten som beskyttelse mod barfrost, hvis den opstår i vinterens sidste uger. Husk at fjerne grangrenene når solen begynder at få magt i løbet af marts måned, og der ikke er udsigt til vedvarende frost.

januar 11, 2021

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.