Hold vandet frostfrit til fuglene

Date
jan, 15, 2021

Vand er livsvigtigt for fuglene. Når det er frostvejr, har fuglene svært ved at få slukket tørsten, hvis ikke der er naturlige vandløb i nærheden, der giver adgang til vand. Flere fugle dør af tørst end madmangel om vinteren.

Men du kan hjælpe ved at holde vandet frostfrit.

Den nemme men dyrere løsning er at købe en eldrevet varmeplade beregnet til hønsehuset.

Jeg vælger at placere et fad af terrakotta eller andet ikke brændbart materiale på et par lerpotter stillet på hovedet. Hvis fadet er stort eller rundt, kan man placere tre lerpotter. I mellemrummet mellem potterne stiller jeg en mindre lerpotte med et bloklys i, der holder vandet frostfrit. Sørg for, at der kommer luft ind til lyset, dog med så lidt afstand, at fuglene ikke kan brænde sig på flammen fra lyset.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.