Rødbede- og kålbøffer med lynstegt kål

Date
jan, 25, 2021

Denne ret er opfundet af min ”papdatter” Anna, der går meget op i sundhed, bevægelse og kost. Hun arbejder for DGI og er i fritiden træner i et crossfitcenter, men det er tydeligt, at sundhed kommer i anden række. For der bages masser af kager her i køkkenet, når Anna slår sig ned hos os i nogle dage. Anna er en fantastisk kagebager, og hun elsker kager, men der skal nu også suppleres med lidt sunde mellemmåltider ind mellem. Så Anna blev sendt ned i køkkenhaven, så hun kunne ribbe den for rødbeder. Hård frost er lige om hjørnet, og rødbederne kan ikke tåle frost, så de skulle op og spises.

Da hun kom tilbage, havde hun også favnen fyldt med toskansk palmekål, for Anna havde nemlig læst, at K-vitamin kan forebygge hårde coronaforløb. Grønne bladgrøntsager såsom grønkål, broccoli, persille og spinat indeholder meget K-vitamin. Vi isolerer os hjemme i denne tid og krydser fingre for, at vi ikke smittes og bliver alvorligt syge. Så hvorfor ikke spise os til lidt håb, held og velvære her i den mørkeste tid på året.    

Palmekål står flot ved drivhuset

Anna fandt på at blande rødbeder og palmekål sammen til nogle vegetariske bøffer og krydre dem rigeligt med hvidløg – også fra haven – samt stærk peberrod fra naboens have. Løgene måtte vi købe, for lageret blev tømt i sidste uge, hvor vi lavede fransk løgsuppe.

Lidt crispy tilbehør blev fremtryllet af lynstegt palmekål med valnødder fra en anden nabos have. Skønt med gode råvarer lige udenfor døren her på den mørkeste tid af året.

Ingredienser til 6 bøffer

2 store eller 4 små rødbeder
6 blade palme- eller grønkål
2 små løg
2 fed hvidløg
En stor dusk bredbladet persille
0,5 dl mel
1 dl rasp + rasp til panering
3 æg (S/M)
2 spsk. revet peberrod
Salt/peber

Valnødder
Creme Fraiche 18%

Sådan gør du

Rødbeder renses, skrælles og rives på groft rivejern. Kram væsken ud af dem så godt du kan. Kom op i en stor skål eller et fad.
Kålen deles i to portioner, halvdelen plukkes groft og hakkes fint eller køres på en minihakker. Bland med rødbederne.
Løg og hvidløg skæres i grove tern og køres sammen med bredbladet persille i en minihakker. Bland i skålen.
Rør æg ud i blandingen og rør derefter mel og rasp i. Supplér med rasp, hvis blandingen stadig er for våd.
Tilføj peberrod, salt og peber.

Form bøfferne og vend i rasp.

Steg i rigelig olie på en varm pande, så de får en sprød skorpe.

Herefter snittes den anden halvdel kål i aflange strimler og lynsteges i god olivenolie med salt og peber på en varm pande.
Servér med hakkede valnødder og en klat creme fraiche.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.