Jeg længes efter et knitrende og lysegrønt forår. Heldigvis kan man fornemme på lyset og fuglene, at det er på vej. Denne fornemmelse har inspireret mig til ugens buket, der egentlig er et lille forårsbed, som jeg har plantet til i et stort fad placeret på et bord i glasgangen mellem vores to bygninger. Her siver lyset ind fra flere verdenshjørner og lyser bedet op.

Jeg måtte købe mig til planterne, der er drevet frem på gartnerier. Hurtigt vil de forårsblomstrende løgplanter i hvidt og blåt springe ud. De lyseblå hornvioler kunne jeg egentlig godt have gravet op i haven, men jeg kunne ikke nænne det. Kattegræs skyder med lysegrønne strå og ligner en uslået græsplæne. Ved siden af står bellis og husfred, der giver associationer til det, der kommer op allevegne, og som folk kalder for ukrudt.

Hvid klokkeblomst og mini bregner er nogle af de vækster, jeg holder meget af i skovbedet, så de fandt også vej til mit forårsbed.

Midt i det hele har jeg stukket grene i knop ned i den våde jord. Her dufter af spirende forår.

Det har jeg brugt i forårsbedet:

Hvide og blå perlehyacinter

Fuglemælk

Hvide hyacinter

Vintergækker

Husfred

Bellis

Mini bregner

Brogetbladet efeu

Lyseblå hornvioler

Hvid klokkeblomst

Kirsebærgrene

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.