Snaps med æbler, citronskal og peberrod

Date
feb, 01, 2021

Denne snaps er super til frokost, hvor der serveres røget laks med peberrodscreme. Snapsen har bedst af at trække et par måneder, og så passer det med, at det er Påske. Derfor skal den sættes over nu og trække, så den kan stilles frem når vi forhåbentlig igen kan nyde en påskefrokost sammen med vores nære.  

Opskriften har jeg fra Adam Aamann-Christensens kryddersnapsebog ”Aamanns kryddersnaps med tilhørende retter”. Side 133 er ret nusset med snapsepletter og hvad det nu er, der har klistret sig fast på siden, hvilket vidner om, at opskriften er brugt flittigt. Denne snaps er en klassiker til vores påskebord.

Under udhænget på stråtaget står kasser med æbler. Solsorterne har fået øje på dem, og gør deres indhug, for de er sultne her midt på vinteren. Inden alle cox-orange æblerne forsvinder ned i fuglemaverne, har vi fisket de fineste op og brugt dem som smagsgiver til denne snaps. Naboens peberrod har igen gjort nytte og de økologiske citroner er hentet i det nærliggende supermarked. Klar Brøndum snaps har vi altid på lager, for det kunne jo være, at vi falder over et eller andet, der kan proppes i en snaps.

Ingredienser til en flaske snaps

6 cm peberrod

Skallen af 3 økologiske citroner

1 æble

70 cl klar Brøndum snaps

Sådan gør du

Peberroden skrælles og skæres i tynde skiver. Citronerne skrælles, men uden at hele det hvide lag skrælles helt af. Det giver lidt smag og let bitterhed til snapsen.

Jeg har valgt at bruge cox-orange æblet til snapsen, fordi det er et sødt og krydret æble med en masse smag. Æblet skæres i tynde både.

Peberrod, citronskal og æble kommes i en flaske eller sylteglas og der hældes snaps over. Flasken opbevares køligt og mørkt i en uges tid, hvorefter den filtreres.

Snapsen kan godt drikkes efter en uge, men smagen bliver bedre, hvis den modner i et par måneder. Så er den klar til påskefrokosten, og er man heldig, så holder den sig helt til sommer. Den gode smag forsvinder, hvis den gemmes for længe. 

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.