Nu er det tid at så chili og peberfrugter

Date
feb, 01, 2021

Chili og peberfrugter hører til de afgrøder, der har så lang udviklingstid fra såning til frugtsætning, at de ikke vil kunne nå at udvikle sig på den korte sæson, vi har i haven, hvis de blev sået udenfor i foråret. Derfor skal de sås indenfor i en lun vindueskarm, så de kan få et godt forspring, inden de plantes ud i drivhuset i maj måned, når faren for nattefrost er ovre.

Om et par uger er det også tiden at så auberginer og artiskokker. 

Frøene er så store, at de sås i hver sin lille potte i en næringsfattig såjord og stilles lunt og lyst. Når de er spiret og har fået et sæt blivende blade efter kimbladene, pottes de om i større potter med næringsrig pottejord. Så når de at blive store og kraftige planter, der hurtigt vil sætte knopper, når sommeren er over os.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.